8 Aralık 2010 Çarşamba

TARHANA ÇORBASI

Bu gün canım sıcacık bir tarhana çorbası istiyor....hemen yapılan bir çorba ...
gelin hep birlikte çorbamızı pişirmeye başlayaılm ..

malzemeler : 1 adet kırmızı biber
                    1 adet küçük soğan
                    3 adet domates
                    1 çorba kaşığı dolusu domates salçası
                    2 kaşık dolusu un
                    2 kaşık dolusu yoğurt
                    1 diş sarımsak
                    birkaç sap dereotu,maydanoz,ve nane
                    karabiber    (baharatların miktarını arzumuza göre ayarlıyoruz )
                    kuru nane
                    kırmızı pul biber
                    sızma yağı (arzuya göre yarı tereyağ yarı sızma yağ olabilir)
                    su
                    tuz
                    arzuya göre çok az kekik
hazırlanışı: kırmızı biberimizi robotta çekiyoruz .unumuzu .,yoğurdumuzu ,rendelediğimz soğanımızı  ve domateslerimizi de ilave edip iyice çekiyoruz .bu malzememizi tenceremize alıyoruz .
çorbamıza ilave edeceğimiz su çok önemli....
1) kemik suyu ...kasaptan aldığımız dana kemiğimizi içine çeşitli sebzeler ilave ederek iyice kaynatıyoruz ve rondoda çekip tel süzgeçten geçiriyoruz, suyumuzu bir kavanoz içerisinde difrizde saklıyoruz ...

2) suyumuzu sadece sebze ile aynı şekilde hazırlayıp saklayabiliriz ...

3) karnıbahar ve börülceyi haşladığım suları mutlaka saklarım bu sular tarhanaya çok yakışıyor ve sızma
zeytinyağınıda ilave ettikmi harika oluyor ...ege yöresinden harika bir tad ...

Bugünkü tarhana çorbama karnabahar suyunu ekleyeceğim.çorbamıza yağımızı ve baharatlarımızı ilave ettikten sonra kısık ateşte devamlı karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz ...yavaş yavaş her baharatın kokusunu almaya başlıyorum ..ve çorbamız servise hazır ...yanında masamıza getirdiğimiz minik bir tabakta duran yeşil zeytin  ve çok az zeytinyağında biraz döndürdüğümüz minik ekmek lokmalarımız....

HEPİMİZE AFİYET OLSUN SOFRALARIMIZ MUTLULUKLA BEREKETLENSİN........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder