2 Aralık 2010 Perşembe

HAMSİ KÖFTESİ

İçim kıpır kıpır güzel bir gün anneyle paylaşılan sabah kahvaltısı ,alışveriş ,..güzel bir dostla yaşanılan bir
öğleden sonra ,ve akşam yemeği hazırlıkları .
Bu gün için Tanrıya teşekkür ediyorum her gün olduğu gibi ...gözüme başucumda duran bir yazı ilişiyor.
ve sizlerle  paylaşmak istiyorum..PAYLAŞMAK bence yaşamın ta kendisi ..

bir Çin  tapınağının duvarında yazılanlardan bir kaç satır
"Gürültü patırtının ortasında sükunetle dolaş;sessizliğin içinde huzur bulduğunu unutma.Başka türlü davranmak
açıkça gerekmedikçe herkesle dost olmaya çalış.Ama  kimseye teslim olma .
Telaşsız ,açık ve seçik konuş .Başkalarına da kulak ver .Aptal ve cahil oldukları zaman bile dinle onları ,çünkü dünyada herkesin bir hikayesi vardır ...."

Her gün evine ekmek getirmek için oradan oraya koşuşturan insanlar ..

Bu gün balıkçıma gittiğimde bir yandan tabladaki balıklara bakarken diğer yandan da çalışanlara baktım
herkesin ayrı bir görevi var kimi satıyor kimi balıkları temizliyor, bir yandanda balıkları anlatıyorlar şimdi
hamsinin  tam zamanı
bu mevsimde .çok lezzetli oluyor, ben bugün hamsi köftesi ve fırında hamsi pişirmek istiyorum ...
birçok çeşidini sizlerle birlikte keyifle büyük bir lezzetle pişireceğiz
malzemeler. 1/2 kg hamsi
                   1 büyük soğan
                   1 yumurta
                   1 çorba kaşığı dolma üzümü
                   1 çorba kaşığı dolma fıstığı
                   1 çay kaşığı pul biber     (arzuya göre daha fazla olabilir)
                   1 çay kaşığı karabiber
                   tuz
                   1 su bardağı dolusu ekmek ( robotta çekilmiş)
                  
Aldğımız hamsileri kılçığı ile birlikte ayıklıyoruz .önce tek tek ve sonrada bir kaç kez bol suda yıkıyoruz .
hamsileri kaynar su dolu kabın içerisinde iki üç dakika bekletip hemen çıkarıyor ve sularının süzülmesi
için süzgeçte bekletiyoruz .hiç susuz olması gerekir .bir cam kabın içerisine rendelediğimiz soğanımızı
diğer bütün malzemelerimizi ve hamsimizi ilave edip yoğuruyoruz sol avucumuzu hafif yağlayıp..yassı veya yuvarlak şekillendirdiğimiz( burada zorlanabiliriz çünkü yumuşak bir köfte oluyor dikkatlice hemen unu üzerine bırakıyoruz)
köftelerimizi hafifçe una buluyoruz ...teflon tavamız ısınınca biraz sıvı yağ ilave ediyoruz ...ve köftelerimizi usulca alıp unları yavaşça üzerinden silkeleyip tavamıza yerleştiriyoruz .usulca diyorum çünkü köftelerimiz
çok nazik kırılmasınlar ....köftelerimizi pişirdikten sonra biberlerimizi ve domateslerimizi de pişiriyor ve
servis tabağımıza alıyoruz
yemeklerimizi hazırlarken asla kendi damak tadımızı unutmayacağız ...o zaman lezzetleri bir kat daha artar.
.çabuk olmalıyım çünkü çocuklar işten geldiler ve karınları çok aç harika bir an tatlı bir koşuşturma

Dilermisiniz tam zamanıyken köftemizi hazırlayıp sevdiğimiz bir dostumuzu davet edip bu tadı birlikte
paylaşalımmı...

SAĞLIK MUTLULUK HUZUR BOLLUK VE SEVGİ DOLU SOFRALARIMIZDA HEPİMİZE AFİYET OLSUN.......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder