6 Aralık 2010 Pazartesi

FIRINDA BAHARATLI PATATES EŞLİĞİNDE IZGARA KÖFTE....

Bu hafta sonu benim için çok özeldi...Bana ikinci kez anneliği tattıran oğlumun doğum günüydü ....
....yıllar nasıl da çabuk geçti diye düşünüyorum ...yürümeye ,konuşmaya başladığı günler
okul günleri askerlik ve derken işleri ..sonrada kendi yuvaları olucağı günleri beklemeler .yaşam her anı doya doya yaşadığınızda muhteşem oluyor ..çünkü hızla akıp gidiyor hiçbir anın tekrarı yok...cumartesi günü gittiğim
çikolata kursundaki aldığım haz ve tanımaktan çok mutlu olduğum hoş güzel bir insan ....orada ortak çikolata
çalışmamız ...ve yolda gelirken paylaşılan anlar ....harika ..sıcacık  bir ortam .
TANRIM SANA YAPABİLDİKLERİM ADINA ÇOK TEŞEKKÜRLER...
Şimdi mutfağımıza doğru gidiyor ve yemeklerimizi hazırlamaya başlıyoruz
Izgara köftemizin malzemeleri: 500 gr dana kıyması
                                              250 gr kuzu kıyması
                                                  1 diş sarımsak
                                                   4 çorba kaşığı süt ( PINAR SÜT )
                                                    3 dilim tost ekmeği
                                                   1 adet soğan
                                                   tuz
                                                   1 çay kaşığı toz şeker
                                                   1 çay kaşığı kimyon
                                                   1 çay kaşığı toz kişniş
                                                   1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı: sarımsağımızı ikiye bölüp ,tuza batırarak köftemizi hazırlayacağımız kabımızın içine iyice sürüyoruz.
ekmeklerimizi sütle ıslatıyor,soğanımızı rendeliyor kıymamızı ve diğer malzemelerimizi yoğurma kabımıza alıyoruz .biraz dinlendirdikten sonra ellerimizi zeytinyağı ile ıslatıp köfteleri şekillendiriyoruz .
pişireceğimiz günden bir gün önce hazırlayıp buzdolabında bekletebiliriz..
ve köftelerimzi pişirmeye bırakıyoruz ...daha öncede pişirdiğimiz gibi asla kısık ateş olmayacak yoksa et suyunu bırakır

Fırında baharatlı  patatesimizin malzemeleri :1 kg küçük boy patates
                                                                  1 çay kaşığı kimyon
                                                                  1 çay kaşığı toz kişniş
                                                                  1 çay kaşığı pul biber
                                                                  1 çay kaşığı karabiber
                                                                  1 çay kaşığı kekik
                                                                  tuz
                                                                  2 çay kaşığı toz şeker
                                                                  2 çorba kaşığı sıvıyağ
                                                               
Hazırlanışı : Fırın kabımızı önce pişirme kağıdı ile kaplıyoruz .
Patateslerimizi çok iyi yıkıyor ve biraz suda bekletiyoruz ,süzgeçte suyunu süzdürdükten sonra kabuklarını
soymadan elma dilimi şeklinde doğruyoruz  Bütün malzememizi karıştırarak harmanlıyor ve fırın kabımıza alıyoruz ...25 ,30 dakika arası 190 derece turbo fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz .
Yalnız burada dikkat etmemiz gereken,. dereceyi herzaman kendi fırınımıza göre ayarlamalıyız ...
Köftelerimizi ve fırından çıkardığımız patateslerimizi servis tabağımıza alıyoruz ...

İÇİNE SEVGİMİZİ KATTIĞIMIZ YEMEKLERİMİZİ PAYLAŞMAK ÜZERE SOFRAMIZA
GİDİYORUZ ...NE GÜZEL ANLARDIR ONLAR...NEREDE OLURSAK OLALIM SAĞLIK MUTLULUK HUZUR VE GÜLENYÜZLERLE OLALIM ...
EN LEZZETLİ YEMEK GÜLERYÜZLE PAYLAŞILAN YEMEKTİR
HEPİMİZE AFİYET OLSUN....


       
                                                                 
               
.
...



                            
                                      ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder