12 Şubat 2012 Pazar

PORTAKAL VE MANDALİNA LİKÖRÜ...


Polonezköy de geçirilen harika birgün...
Yol boyunca her yer karla kaplı ..ağaçların üzerindeki karlar gelin gibi süzülüyor..insana huzur veren bir beyazlık ..oysa yola çıkarken buraların bu kadar karlı olacağını düşünmemiştim ..evden yirmi dakika kadar sonra bambaşka bir yerde olabilmek ne kadar güzel ..İstanbul canım büyülü şehrim her yeri ayrı güzellikte..
Polina da yapılan kahvaltı..burada her mevsimi yaşamak çok güzel,yazın hamak keyfinin bambaşka bir tadı var.
Birbirinden lezzetli reçeller,çeşitli köy peynirleri,köy tereyağı,köy kaymağı,tavadaki sucuğumuz ve yumurtamız sanki evimizde kahvaltı ediyoruz, keyfini veriyor,herşey özenle hazırlanmış,çok kalabalığa rağmen hiç beklemiyoruz,minik ocak üstündeki çaydanlığımızla herşey çok güzel..Bir yanda hala erimemiş karlar ve diğer yanda içimizi ısıtan güneş,.kahvemizi yudumlarken yanında harika bir pasta...
Tekrar görüşmek üzere hoşçakal POLİNA..
Karlarda yaptığımız yürüyüşte bu güzellikler karşısında Tanrıya şükretmek için ne kadar da çok şeye
sahip olduğumuzu düşünüyorum.
Uzunca bir yürüyüşün ardından,yıllardır gelmekten keyif aldığım bir aile işletmesi olan Leonardo da sıcak şarabımız ardından kömür ateşinde pişen ızgaramızla ona eşlik eden kırmızı şarabımız ve hafiften gelen müziğimiz..ve son nokta mandalina ve vişne likörümüz ..işletme sahibi ile konuşmamızda yeni imar planları üzerine çalışmalar olacağını

söylüyorlar ve de değişimin inşallah buraları bozmaması için hepimiz dua ediyoruz..
Böyle güzel bir günün ardından sizinle portakal ve mandalina likörü tarifini paylaşmak istiyorum..

Malzemelerimiz : 5 adet portakal veya 7 adet mandalina
2 su bardağı şeker
yarım litre votka
500 ml.su
arzuya göre biraz konyak
4 adet kabuk tarçın
5 adet karanfil

Hazırlanışı :meyveler iyice yıkanıp dört parçaya bölünür,tarçın,karanfil,votka ve şeker ilave edilip kavanoza yerleştirilip kapak kapatılır ve üç hafta serin bir yerde açmadan bekletilir,bir kaç günde bir kavanozu devamlı sallarız . likörümüzü süzüp şişelerimize boşaltırız..meyvelerimizi de pastalarımızda kullanmak
üzere difrizde saklayabiliriz..
likör kadehlerimize önce mini mandalina veya portakal parçalarını yerleştirip,likörümüzü ilave ediyoruz..

GECELERİ UZAKLARA ÇIĞLIK OLUR SESİM,
DENİZDEN ÇIKAN YOSUN KOKUSUNDAN KESKİN SİZE ÖZLEMİM,
BU SABAH SIRF SİZİN İÇİN ARALANDI GÖZLERİM,
GÜNAYDINNNN...
BENİM HERŞEYİM,
TÜM SEVDİKLERİM ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder