4 Ocak 2012 Çarşamba

FASULYE PİLAKİ

Günlerden pazartesi yeni yıla çok az günler kaldı,ve bu hafta neler yapmalıyım..büyük bir keyifle listemi hazırlarken 2011 de yaşadıklarımı dünyaca ülkece yaşadıklarımızı düşündüm,neler sığmıştı... canım oğlum birtanem o artık evli, dünya tatlısı gülünce insanın içini ısıtan, kibar zarif ismi gibi Sedef ...
Bu akşam ailece yeni yıl kutlamamız var ..
hava bulunduğumuz mevsime inat günlük güneşlik, soğuk var fakat pırıl pırıl bir hava..
Kızım, oğlum, Sedef, Sedef imin annesi Deniz hanım hep birlikte nişantaşında limonatada yemekteyiz neşeli bir ortam cıvıl cıvıl herkesin yüzünde mutluluk... şarabımın yanında şinitzelim ..şinitzelin üzerine bir dilim bostan patlıcanı yerleştirilmiş ve küçük küçük kesilmiş domatesler ve bir dilim kaşar peyniri yerleştirilip fırına verilmiş yanında kızarmış patates ve limon dilimleri ile servis ediliyor...
çayımızı çocukların evinde içmek üzere buradan ayrılıyoruz..
keyifle süsledikleri çam ağacı noel baba çikolataları sedefin şık çay fincanlarında ikram ettiği çok güzel demlenmiş, çaya eşlik eden elmalı turta , mozaik pasta ...ve yılbaşı hediyelerinin verilişi..mutluluklarının hergün artarak devam etmesini diliyorum...Tanrım bütün güzellikler için sana teşekkür ediyorum .Dünyanın en büyük zenginliği etrafında sevdiklerinin sağlıklı ve mutlu oluşu..

Bu güzel günün ardından sizlerle yılbaşı masamızı süsleyen fasulye pilakinin tarifini paylaşmak istiyorum ...

malzemeler: 1 su bardağı kuru fasulye
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 adet kırmızı biber
1 adet havuç
1 adet kereviz
1 adet patates
1 demetin dörtte biri kadar maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sızma yağı
2 tatlı kaşığı toz şeker
fasulyelerimizi akşamdan cam bir kabın içinde bol tuzlu su içerisinde ıslatıyoruz,sabahleyin iyice yıkadıktan sonra hafif yumuşayıncaya kadar haşlıyor ve suyunu süzdürüp soğuk su ile yıkadıktan sonra beklemeye alıyoruz ..
soğanımızı robotta çektikten sonra tenceremize koyduğumuz yağda hafifçe döndürüyoruz ,sırasıyla sarımsaklarımızı, biberimizi, havucumuzu ,kerevizimizi, patatesimizi maydanozumuzu ve bir kaç sap kereviz yaprağımızı ilave edip kısık ateşte kavuruyoruz...şekerimizi tuzumuzu ve üzerini örtecek kadar su verip önce harlı sonra kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz...

yemeğimiz iyice soğuduktan sonra dikkatlice tenceremizden servis tabağımıza alıyoruz..önce yemeğimizi seyrediyorum, o renklerin güzelliği sarı, havuç rengi, yeşil,
kırmızı lezzet ve görsellik hepsi birarada..radyoda çalan bir müzik...

SAĞLIKLIYIZ MUTLUYUZ HUZURLUYUZ SAHİP OLDUĞUMUZ TÜM GÜZELLİKLER İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ ..PAYLAŞTIĞIMIZ TÜM ANLA
RDA HEPİMİZE AFİYET OLSUN ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder