yaşanan yılları düşünürüm, hepsi gözümün önünden bir film şeridi gibi geçer ....bazılarında hüzünlenirken ,
kimileride yüzümü tebessüm kaplatır....hüzün ve tebessüm sonunda ,yaşadıklarım herşeye çok teşekkür ederim.Yeni yıl yeni başlangıçlar yeni ümitler herşey sanki yeni gibi gelir ,hayaller ümitler ....Cümlelerimiz hep aynıdır "BU YIL HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK" bence daima çok güzeloluyor ..sevgili dostum
SİLVİA can dost güzel insan, kulakları çınlasın .Benim çok sık sık kullandığım bir cümledir "HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK" o da bana öyle değilmi canım bekliyoruz der ...GÜZEL, İYİ bu kelimeler konuşurken yazarken düşünürken ne kadarda insanı mutlu eder...
yeni yıla girerken her yer ışıl ışıldır caddeler sokaklar vitrinler ve hep birşeyleri kaçırmamak dolu dolu yaşamak isteriz ..yoksa birşeyler eksik kalacak gibi gelir .İSTANBUL umun her köşesini yaşamak isterim
beyoğlu kapalıçarşı fatih nişantaşı boğazın güzellikleri ve orada oturup sessizce onlarla konuşurken anılarımın herbiri sanki bana cevap verir...
Ardından büyük bir keyifle hazırlıklara başlarım .
hindimizin malzemeleri :
5 kg hindi
10 adet orta boy soğan
10 adet orta boy havuç
5 bardak su
1 çorba kaşığı tuz
hazırlanışı : hindimizi tütsüleyip iyice yıkadıktan sonra bol suda biraz bekletiyor ve tekrar iyice yıkıyoruz.Ve bol tuzla içini dışını iyice ovuyoruz .Tenceremize aldığımız hindimize suyumuzu tuzumuzu soğanımızı ve havucumuzu ilave edip kapağını kapatıp biraz kaynatıyoruz ,beş dakika kadar .tenceremizi fırınımıza yerleştirip 175 derece de birbuçuksaat pişiriyoruz her yarım saatte bir kapağını açıp kaşıkla üzerine tenceredeki sudan gezdiriyoruz .Ve tencereyi fırndan alıyoruz .Hindimizi dikkatlice pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisinin üzerine bırakıyoruz .yanlarına soğanımızı havuçlarımızı ve üzerine desuyumuzu gezdirip ikibuçuk saat pişirmeye bırakıyoruz .yine her yarım saatte bir üzerine suyumuzu gezdiriyoruz .iki saatin sonunda hazırladığımız iç pilavı hindimizin içine dolduruyoruz .ve kahverengi renk alıncaya kadar yarım saat daha pişiriyoruz.ve hindimizin yanına daha önce fırınımızda pişirdiğimiz kestanelerimizi yerleştiriyor ve kırmızı kurdele ile süslüyoruz.
iç pilavımızın malzemeleri:
3 su bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 küçük soğan
2 çorba kaşığı dolma fıstığı
2 çorba kaşığı badem
2 çorba kaşığı dolusu kuş üzümü
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
hindimizin ciğeri
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
5 bardak hindimizin suyundan
pirincimizi bol tuzlu kaynar suda 1 saat bekletiyoruz ufak bir kapta yağımızın yarısı ile bademlerimizi ve fıstıklarımızı kavuruyoruz ,soğanımızı da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz ,minik minik doğradığımız ciğerlerimizide ilave edip biraz kavurduktan sonra ocağımızı kapatıyoruz pirinçlerimizi iyice yıkadıktan sonra
süzdürüp yağımızın diğer yarısı ile .kavuruyoruz iyice kavurduktan sonra (tel tel olacak )üzerine diğer malzememizi suyumuzu tuzumuzu şekerimizi ilave edip önce harlı sonra kısık ateşe pişirmeye bırakıyoruz .
BİRDENBİRE
Herşey birdenbire oldu
Birdenbire vurdu günışığı yere;
Gökyüzü birdenbire oldu ;
Mavi birdenbire
Herşey birdenbire oldu
Birdenbire tütmeye başladı duman topraktan
Filiz birdenbire oldu ,tomurcuk birdenbire .
Yemiş birdenbire oldu
Birdenbire
Birdenbire
Herşey birdenbire oldu .
Kız birdenbire ,oğlan birdenbire
Yollar ,kırlar,kediler,insanlar
Aşk birdenbire oldu
Sevinç birdenbire .
******
Ve birdenbire
Yıl 2011 oldu
Darısı 2012 in başına
DÜNYAMIZ VE ÜLKEMİZ İÇİN BARIŞ DOLU SAĞLIK DOLU MUTLULUK DOLU ŞANS DOLU HUZUR DOLU BOLLUK DOLU HOŞGÖRÜNÜN SÖZDE DEĞİL ÖZDE OLDUĞU SEVGİ DOLU BİR YIL DİLİYORUM .....